Zo zijn zwangere vrouwen nu eenmaal

Dit is het tweede bericht uit de reeks Sorry dat ik zo ben, een wekelijks stukje nonsens recht uit het leven gegrepen.

Hé jij daar!

Ik weet niet of je een zwangere vrouw kent in jouw omgeving, maar misschien heb je er ooit wel eens eentje gezien. Je herkent ze doorgaans aan de ballon onder haar t-shirt waarop ze permanent haar hand laat rusten. Soms het linker, soms het rechter of op een zeldzaam moment misschien allebei.

Zo zijn zwangere vrouwen, dat is wat ze doen. Het liefst de godsganse dag, tot haar partner poeslief en licht huiverend vraagt of hij ook eens mag voelen. Uiteraard gunt ze hem de volle 15 seconden op haar babybuik en zelfs niet altijd met haar eigen hand eronder.

Begin zeker niet te panikeren. Het is niet omdat je nu weet hoe zwangere vrouwen eruitzien en zich gedragen dat je plots attent moet worden wanneer je er eentje signaleert. Tenzij je dat sowieso al bent, wat mij een rot gevoel zou geven over mezelf, want ik heb mij eerlijk gezegd nooit heel veel aangetrokken van de zwangere vrouwen rond mij.

Ik lette er natuurlijk op dat ik iets minder uitgebreid dan anders vertelde over mijn goddelijke sushimaaltijd terwijl zij voor de 15de keer die dag haar ziel lag uit te kotsen op het toilet. En uiteraard was ik beleefd genoeg om alle sociaal verplichte vragen te stellen die in elk lijstje staan van dingen die je zeker niet moet zeggen tegen een zwangere vrouw.

Verder boeide het mij weinig. Ik bedoel, het is nu ook niet zoveel gevraagd om 9 maanden lang een compleet nieuw mensje in uw buik te laten groeien en ondertussen vooral verder te doen alsof er niks aan de hand is. Het werk wacht niet, weet ge. En voor zover ik weet de kuis en de strijk ook niet.

Doe vooral alsof er niks aan de hand is, maar zorg ondertussen dat je kindje veilig en gezond ter wereld komt. En maak je vooral niet te druk, dat is niet goed voor de baby. Blijf wel goed bewegen, maar pas op dat ge u niet overdoet. Eet gezond, maar niet voor twee eten hé. Rust op tijd, maar wandel toch nog maar eens rond. Is je adressenlijst en de geboortelijst al klaar? Hoe komt het dat jij zo moe bent? Mijn zus en die ene wildvreemde vrouw op instagram zijn even lang zwanger en die kunnen alles nog altijd perfect.

Doe vooral alsof er verder niks aan de hand is. En zet dat rolletje zo fenomenaal goed neer dat elke vrouw na jou weet wat ze moet doen mocht haar eeuwige schuld- en schaamtegevoel haar sowieso al niet verplichten om vooral te blijven doen alsof er verder niks aan de hand is. En blijf vooral lekker rationeel. Geen betere manier om het meest vrouwelijke proces ter wereld te zien, voelen en beleven dan vanuit dat heerlijke, emotieloze, mannelijke standpunt.

Pas op, emoties zijn prachtig. Blijf vooral vertrouwen op je vrouwelijke buikgevoel. Maar ga het nu ook niet zweverig maken en zet die volgende generatie mensen nu maar gewoon veilig op de wereld.

Met mij gaat het supergoed trouwens. Nee, zo erg zijn die kwaaltjes niet. Ik ben een sterke vrouw, weet ge.

Duizend elleboogjes en een vettige knipoog,

INGE XX

PS: Sorry als wat ik schrijf niet overeenstemt met jouw ervaringen. Ik weet ook maar gewoon wat ik weet van horen zeggen.


Jij wil méér en dat krijg je. Mis geen enkele Sorry dat ik zo benEerste keer hier en je twijfelt nog? Op mijn Instagram kan je zien dat ik perfect abnormaal ben.


Een gedachte over “Zo zijn zwangere vrouwen nu eenmaal

  1. Irene zegt:

    Die hand op de buik is typisch zo’n ding waarvan niet-zwangeren denken dat ze dat nooit gaan doen (zoals ik dacht) maar om de een of andere reden wordt die hand toch altijd naar die buik getrokken. En dan betrapte ik mezelf daar op en voelde ik me gelijk zo’n typische zwangere vrouw :p

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s