SOS lopen en zwanger: dromen versus reality

Hé jij daar!

Eindelijk kom ik er nog eens toe om hier een prachtig verhaaltje neer te pennen. En hallooo, wat is er de voorbije maanden veel veranderd in het leven van dit wannabe loperke.

We zijn eerst en vooral verhuisd naar ons wondermooie nieuwe huis waar we sinds oktober zowat elke ochtend wakker worden als een koninklijk echtpaar. Nu ja, qua gevoel dan eerder dan qua geld op onze rekening, want daar blijft niet zoveel meer van over. 😉 Maar daarmee is het gelijk bewezen: een hoop stenen en hout op mekaar kan een mens blijkbaar echt dolgelukkig maken (en ik vermoed dat die prachtige man naast mij ook wel helpt aan dat gelukzalige gevoel).

Maar de grootste verandering is sowieso die groeiende baby in mijn buik. IK. BEN. ZWANGER. OH JAWEL.

Iets wat ik de eerste weken eerlijk gezegd niet zo goed kon geloven en af en toe zelfs even vergat, maar nu die buik op 17 weken is beginnen te schieten, wordt dat vergeten toch iets of wat bemoeilijkt moet ik zeggen.

Maar we zijn blij ZO BLIJ. En dankbaar, dat ook.

De droom

Uiteraard had ik zoals alle geobsedeerde loperkes meteen een meesterplan in mijn hoofd. Door de hele verhuisstress had ik net wat minder kilometers gelopen, maar die looprust had blijkbaar een supergoed effect op mijn lijf. Vlak voor de positieve zwangerschapstest liep ik niet alleen mijn record op de 5 kilometer maar ook op de 10 kilometer tijdens de virtuele Asics World Ekiden.

Yes, dit loperke was in SUPERVORM!

De plannen werden dus snel gesmeed: zwanger of niet, ik zou zéker 4x per week blijven lopen. Oké, misschien wat trager en minder ver. Maar de eerste weken mocht dat geen probleem zijn! Eens een beirin altijd een beirin. En hoe erg kan zo’n zwangerschap nu eigenlijk zijn voor een sportieve kanjer als mezelf?

HAHAHA.

HAHAHAHAHAHAHA.

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.

De realiteit

Als ik één ding heb geleerd tijdens mijn eerste weken zwangerschap is het wel dat er vanaf nu NIKS meer te plannen valt. Mijn lijf valt onder de volle macht van één mini wezentje. Ocharme een fruitje groot, maar hij heeft de touwtjes in handen.

Kotsmisselijk was ik die eerste weken. En oké, na 1 kilometer lopen werd dat gevoel vaak beter. Maar dan die constante vermoeidheid erbij, WAT IS DAT ZELFS? Het voelde soms echt niet aangenaam (en verantwoord) om te lopen, zelfs wanneer het eens een dag ietsje beter ging. Achteraf kreeg ik te vaak een gigantische klop, waardoor ik mezelf al snel een prachtige belofte maakte: doe wat ge kunt, wanneer het kan, maar forceer niks.

Geen druk, geen plannen, geen doelen.

Ik zie wel hoe het komt.

Dus nu wat?

Ondertussen zit ik op week 17 en is de misselijkheid net weggeëbd wat maakt dat ik mij al een stuk frisser voel. De vermoeidheidklopjes gaan nog wat op en neer, maar gelukkig kan ik veel thuiswerken waardoor ik mij effe kan neerleggen wanneer het zieke gevoel te fel opkomt. En echt, zo’n minipauze maakt een wereld van verschil.

Qua sporten leef ik van dag tot dag. De ene dag zie ik een loopje zitten, de andere dag hou ik het gezellig bij een wandeling. Het enige wat ik wil en hoop (niet dat ik hierover iets te zeggen heb :D), is dat ik toch nog even kan blijven bewegen. Niet zoals enkele maanden geleden, maar gewoon, gezond bewegen. Gezond voor mezelf. En nog veel belangrijker: gezond voor die kleine jongen in mijn buik.

Nu ik mij frisser en beter voel, kijk ik er sowieso superhard naar uit om nieuwe oefeningen te ontdekken.

En oh ja, we hebben ons ook een crosstrainer aangeschaft, WAT EEN FEEST IS DAT!

Weet je wat? Ik vertel in een volgend blogje gewoon meer over hoe ik probeer te blijven bewegen tijdens mijn zwangerschap. GOED IDEE IS DAT!

Tips mogen ondertussen zéker gedeeld worden in de reacties hieronder, want deze newbie preggo staat absoluut open voor de beste, leukste en vooral realistisch haalbare oefeningen!

Dikke zweetknuffels en veel XOXO’tjes,

INGE XX

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s