19 zalige loopontdekkingen die ik deed in 2019

Hé jij daar!

Ik weet het, ze zwieren de eindejaarslijstjes tegenwoordig rond je oren. En dus dacht ik bij mezelf: daar kan het mijne nog wel bij. TOCH?! 😀

Want jawel, ook op loperkesvlak kwam ik dit jaar tot enkele verbazingwekkende vaststellingen.

En oké, misschien zitten er ook enkele logische tussen, maar die zijn meestal nog het moeilijkst van al, dus ik geef ze maar mee voor de volledigheid! 😉

1. Loopjes afronden op een rond getal blijft het beste ter wereld

Mensen die stoppen op X,95 kilometer, ik zal ze nooit snappen.

2. ‘Traag’ of ‘snel’ lopen is écht wel relatief

Wat voor jou traag lijkt, is iemand anders zijn droomtempo. Ik heb dit jaar nóg meer geleerd om te focussen op mijn eigen doelen. En je zal zien: de weg naar je eigen succes wordt sowieso een pak realistischer! (En je bent veel aangenamer als mens. Geloof mij maar :D)

3. Intervaltrainingen worden nooit easy

Ik snap het, na een tijdje zou je durven hopen op een soort van gewenning of zo. Maar helaas, zo werkt dat niet bij intervallekes. Maar goed, ik zet al mijn hoop op 2020. FINGERS CROSSED!

4. Ik kan echt bitchy pisnijdig onuitstaanbaar worden als ik te lang niet heb gelopen

Geen schaamte, ’t is de harde realiteit. Door mijn ijzer issues heb ik dit jaar een paar lastige niet-loop-periodes moeten trotseren en dat woog ferm op mijn gemoed. Sorry voor iedereen die hier last van had. Ik BEN OOK MAAR NE MENS HÉ SEG.

Wat mij gelijk bij de volgende brengt

5. Lopen is écht een deel van mijn leven

Alsof ik niet meer mezelf kan zijn wanneer ik niet kan lopen. Compleet crazy fucked up, I KNOW. Maar het is wat het is: lopen is mijn leven en ik heb het nodig. Verslaafd? Ik denk het wel ja. En dat mag wel nog effe zo blijven.

6. Ik heb meer loopkleren dan ooit en toch veel te weinig loopkleren.

Serieus, hoe houden andere mensen die eindeloze loopwas bij? (En zeg niet bij de (schoon)mama, want dat trucje gebruiken we al … SOMS! ;-))

7. Ik kan voor mijn plezier een 10 mijl lopen op een gewone, simpele trainingsdag

Dit blijft echt zó hard een moment dat ik mezelf in de wangskes knijp om te checken of het écht gebeurt. Een jaar geleden kon ik van zo’n afstand alleen maar dromen en nu kan ik het relatief vlot lopen zonder mezelf extreem te belasten (afhankelijk van hoe snel ik ‘m wil doen natuurlijk :D) ME LIKE!

8. Mijn vloek van de lelijke schoen is EINDELIJK opgeheven

En het is oké om je prachtige, nieuwe loopschoenen te kussen op hun snoet. Voor 3 minuten aan een stuk. Met fonkelende oogjes. En van die schattige kriebeltjes in je buik. Vertel het gewoon verder aan niemand.

9. Ik heb officieel te veel loopschoenen

Als Frontrunner van een droommerk als Asics heb ik dit jaar de ongelofelijke kans gekregen om te mogen lopen op de laatste nieuwe versies van alle bestaande en nieuwe modellen. Ik moet jou waarschijnlijk niet vertellen hoe extreem DANKBAAR ik hiervoor ben.Want serieus, de eerste stapkes op een gloednieuw paar loopschoentjes, dat blijft toch pure MAGIE! ❤

10. Het is oké om eens een training over te slaan

Je zal zien: de wereld vergaat niet en je bent niet je hele conditie kwijt. Zelfs niet je halve. Zotte wereld, ik weet het. (Tenzij het overslaan ineens een gewoonte wordt natuurlijk, maar dat gaan we niet doen hé?)

11. Ik moet écht meer krachtoefeningen doen

Is het zinnetje dat ik dit jaar tegen mezelf heb gezegd na zowat elke clinic, bootcamp of whatever waar krachtoefeningen aan te pas kwamen. Meestal gevolgd door 7 prachtige dagen waarop ik als een complete kreupele uit bed moest klauteren omdat ik mijn stijve benen niet langer normaal kon besturen zonder het uit te schreeuwen van de zeer. Dus please 2020, power me up!

12. Ik ben zo’n loopster geworden die haar training uitstelt voor een platte horloge

Nee, ik ben hier niet fier op. Maar ’t is de waarheid. En het spijt me enorm.

13. Ik kan wel degelijk een loopwinter overleven zonder op te geven

Check mij nog altijd gááán! KAN IK WEL.

14. Zwemmen is echt niet zo erg als ik dacht

Kwestie van mezelf een extra sportavond te gunnen zonder mijn lijf te hard te belasten, ben ik nu een 5-tal keer gaan zwemmen als alternatieve training. En eigenlijk valt dat keigoed mee! Ik zwem zo traag als een slak en mijn bommaslag wordt door de aanwezige zwemjuffen gebruikt als voorbeeld hoe het niet moet. Maar het is fenomenaal zalig om te bewegen zonder dat er druk aan vasthangt. LOVE IT!

15. Lopen is absoluut geen eenzame sport

Ik heb dit jaar massa’s geweldige loperkes ontmoet, zowel bij team Asics als bij Etixx of gewoon op de Instagram runners community en de Facebook-pagina Keep on running. Zo zalig om deze prachtige hobby met zoveel andere weirdo’s te delen!

16. En toch loop ik ook nog altijd massa’s graag alleen

Gewoon lekker hobbelen op mijn eigen tempo, 100 procent hoe ik het wil. Man, daar kan ik van genieten. Samen met de 1000 gedachten die gezellig in mijn kopke van links naar rechts zwieren, zalig toch!

17. Melkproducten vlak voor een wedstrijd zijn niet je beste keuze

Tenzij je het de max vindt natuurlijk om elke 10 meter een yummie rochel op het trottoir te gooien. Of 10 kilometer lang elke slijm weer inslikt omdat je je te hard schaamt om te rochelen op het trottoir.

Gewoon ter info deze.

18. Ik schaam mij niet langer om ’s avonds om 21u in bed te kruipen

(En heel misschien nog wat vroeger.) Gelukkig is mijn hubby ook lekker kapot van zijn trainingen waardoor we gezellig samen op kinderuur onder de wol kunnen kruipen! (Yessss, oudejaar wordt weer een lekkere uitdaging voor ons :D!)

19. Ik heb nog altijd véél te weinig tijd

Én trainen, én werken, én alle blogjes die in mijn hoofd circuleren neerpennen, én op tijd de stofzuiger uitlaten… ik kan het echt niet altijd allemaal bijhouden. Gelukkig zijn er weinig dingen die echt moeten. En verder zou ik zeggen: wees niet te streng voor jezelf, YOU GONNA LOVE IT!

Ben jij dit jaar ook tot van die fantastische besefkes gekomen? Laat het zeker weten in de reacties!

Veel XOXO’tjes en dikke zweetknuffels,

INGE XXX

4 gedachtes over “19 zalige loopontdekkingen die ik deed in 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s