Mijn eerste échte loopshoot: wat je niet ziet op de foto’s (maar ik stiekem met je deel)

Hé jij daar!

OMG. Echt een zot nieuwtje deze week! Ik mocht enkele maanden geleden voor Asics een running fotoshoot doen in Amsterdam. Een echte FOTOSHOOT!

Wat voor mij uiteraard de allereerste keer OOIT was dat een professionele fotograaf foto’s nam van een lopende ik met een groter doel dan mijn eigen Instagram feed … EN MIJN FOTO’S WORDEN NU OOK ECHT GEBRUIKT.

Als in: op hun officiële Instagram en de website en OMG. Hoe zalig onwijs cool is dít?!! 😀

© ASICS

Oké, het was natuurlijk het hoofddoel dat mijn foto’s daarvoor gebruikt zouden worden, maar de crazy onzekere trees in mezelf zat natuurlijk met panische angsten dat mijn foto’s veel te slecht zouden zijn en compleet useless waardoor mijn eindeloze inzet zou geresulteerd hebben in een gigantische verspilling van hun tijd en geld.

(Om nog maar te zwijgen van de teleurstelling bij alle mensen die ik al dolenthousiast op de hoogte had gebracht van mijn once in a lifetime fotoshoot) 😀

Bon. Ge kunt u dus een beetje voorstellen hoe abnormaal content en opgelucht ik was toen ik de eerste foto’s zag opduiken op de officiële Instagram van Asics. En ondertussen dus ook op de website! 😀

Maar of het nu voor Instagram is of voor grotere campagnes, we weten allemaal dat een beeld natuurlijk maar een stukje van de werkelijkheid vertelt. En dus neem ik je héél graag mee achter-de-schermen bij de ervaring van mijn leven.

Check hier 7 geweldige feitjes die op de foto’s (hopelijk :D) niet te zien zijn:

  • De prachtige schoenen die ik show waren tijdens de shoot alleen nog maar beschikbaar als ‘pasmodel‘, wat in mijn geval betekende: 3 maten te klein voor mijn overzetboten. Maar héééé, zou je niet zeggen hé als je die big smile ziet op de foto’s! 😀
  • Het was bovendien een snikhete zomerdag in Amsterdam waardoor het dubbel puffen was om in de wintercollectie meters heen en weer te hollen. Maar ik had het er zooo hard voor over! En voorlopig nog geen gênante zweetsnorretjes gespot dus alles dik, vet onder controle denk ik dan! 😉
  • Blijkbaar hield ik mijn handen in het begin nogal onnatuurlijk strak. En zo kreeg ik de wijze raad om te lopen alsof ik een eitje vasthield: niet te hard zodat het niet breekt, maar wel ontspannen genoeg om het in mijn handen mee te pakken. De ene keer lukte al wat beter dan de andere, maar goed: we hebben weer bijgeleerd en da’s altijd top!
  • By the way: synchroon lopen is zeker weten een vak apart. Voor de duofoto’s moesten we ons best doen om zo gelijk mogelijk te lopen. Voor elke foto telden we dus van 3, 2, 1 om dan ook zéker met dezelfde voet te starten (niet bij elke poging even succesvol :P). En blijkbaar waren Erik en ik zo’n goeie leerlingen dat we op een bepaald moment “te synchroon” waren. Gevolg: nog meer loopjes heen en weer. Wat ik stiekem de max vond want heel die dag mocht eindeloos voortduren van mij 😀
  • Wie soms denkt: “Fuck, die loopfoto’s ook altijd, ik bak er niks van!” Awel, zélfs voor steengoeie topfotografen blijft het een uitdaging om dat perfecte loopshot te nemen waarbij alles tegelijk goed zit van armen en benen tot dat kopke en de achtergrond en de focus en voorbijgangers… Er is zooo ontzettend veel om rekening mee te houden! Dus laten we zeker niet te streng zijn voor onszelf als die loopfoto’s de volgende keer niet meteen lukken, ’t is nu eenmaal een vak apart, zélfs met een ultraprofessioneel fototoestel. 😀
  • Mijn liefste Stan was ook meegereisd naar Amsterdam en ‘t was zooo zalig om hem zo fier naar mij te zien kijken. Dat zijn van die kleine momentjes waarop ik dan besef hoe onwaarschijnlijk dankbaar ik ben met de eindeloze steun van mijn prachtige man. ❤ Kleine gelukskes for the win!
  • En zoals ik hierboven al zei: ik had echt zotveel schrik dat uiteindelijk niks goed genoeg ging zijn. Toen de eerste foto online kwam van enkel mijn benen en schoenen dacht ik echt oprecht dat het daarbij zou blijven. 😀 Dus jaaa, de opluchting was ENORM toen er een andere foto volgde! En wie weet binnenkort nog méér. WHOOOOP!

Yesss, ‘t was echt een ervaring die ik NOOIT van mijn leven ga vergeten. Al blijft het wel superraar voelen om jezelf ineens tegen te komen op de website van zo’n gigantisch wereldmerk als Asics. 

Oh ja, hier spreekt een immens content loperke!

Nog iemand die graag loopfoto’s deelt op Instagram? Of soms sukkelt met die loopfoto’s? 😀 Deel je ervaringen zééééker hieronder in de reacties. IK LEES ZE GRAAG!

Dikke zweetknuffels en veel XOXOt’jes,

INGE XXX

2 gedachtes over “Mijn eerste échte loopshoot: wat je niet ziet op de foto’s (maar ik stiekem met je deel)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s