Leestip voor een stevig shot motivatie (mij heeft het al keihard geholpen)

Hé jij daar!

Hoe is je nieuwjaar geweest?

Bij ons was het zo ferm dat ik de dag erna ben ontwaakt met zo’n gigantische heimwee dat ik de start van mijn gezonde maand een dag heb opgeschoven wegens nog een halve Viennetta in de vriezer en een ijzig ontbijtgoestingske (#NIGOEBEZIG).

Maar ik ga dat keihard goedmaken, sowieso.

Over naar waar ik het supergraag over wil hebben … een boek!

Wie zich al ernstige zorgen maakt: ik ga niet de recensent uithangen (ik heb mij net drie keer mistypt bij het proberen juist krijgen van dit woord).

Maar ik lees wel graag! Al is het er in 2018 niet zo veel van gekomen wegens geen tijd, de beschikbare tijd liever te steken in lopen, bloggen en eindeloos instagram afscrollen (en vooral dat laatste heeft mij véééél uren gekost ;-)).

Maar dus. Omdat ik de beste werkgever ter wereld heb (merci VRT!) mogen wij met eindejaar niet één maar twee cadeautjes kiezen (wat een verwennerij ♡). En om de collegialiteit dubbel in de verf te zetten zijn die zalige cadeautjes telkens gelinkt aan VRT-merken of- mensen.

En zo koos ik dit jaar (naast mijn allereerste knuffelrock cd, OEW YEAH) voor het fantastische boek van Saartje Vandendriessche (Saar voor de vrienden, maar daar werk ik nog aan ;-)): Tough body, strong mind.

Toen ik het vakje aanvinkte, wist ik natuurlijk niet dat het fantastisch zou worden, maar intussen heb ik het uit (het leest als een trein, niet normaal) en dankzij enkele overenthousiaste reacties op haar instagram heb ik een klein vermoeden dat ik in de top drie ben beland in haar lijstje van superfans (… of stalkers). 🙂

ANYWAY.

De titel van het boek is in mijn geval geen super onvergetelijke catchy aantrekkelijke titel (mijn Engelse uitspraak is gewoon beschamend), maar de giga positieve, enthousiaste loopfoto op de cover maakt de buitenkant keihard goed (PLUS: haar hond staat er ook bij en die is superschattig ♡♡♡).

Uiteraard zijn boeken persoonlijk en sowieso voor iedereen anders, maar voor mij heeft de inhoud zó aanstekelijk gewerkt dat ik ergens wel een drang voelde om er iets over te delen.

Ik ga niet in detail vertellen waarover het gaat, want dat staat duizend keer beter uitgelegd in het boek en eerlijk gezegd moet je het gewoon lezen om de spirit en vibe helemaal mee te krijgen. Maar voor mezelf kan ik het plaatsen in de categorie mentale opkikkers. Of waarover ze zelf spreekt: de mental warrior die ze wil zijn. Een titel die ik aan mezelf nog niet zou durven geven, maar ik heb wel het gevoel dat mijn weg ernaartoe al een stukje korter is geworden dankzij de kleine en grote tips die ze meegeeft.

Of er nog zo’n boeken bestaan? Zéér waarschijnlijk, maar die heb ik nog niet gelezen of ontdekt. Dit boek wel en ik heb gesmuld van de (h)eerlijke sportanekdotes en verhalen die op een krachtige, inspirerende en toegankelijke manier worden verteld zonder je als lezer te hard te willen pushen. Voor mij kwam het eerder over als een soort van ‘cadeautje’ naar haar (wannabe) sportieve lezers, à la: zo doe ik het en ik zou het tof vinden voor jou als jij het ook zo doet want het heeft mij als mens, sporter en moeder zoveel opgeleverd dat ik wens dat jij de positieve effecten ook mag ervaren en voelen in je leven.

Kortom, een ideaal boek voor wie met sportieve voornemens 2019 wil inzetten maar qua motivatie een duwtje in de rug kan gebruiken. Of zelfs al ben je super gemotiveerd, een herbevestiging kan nooit kwaad. Ik vond het bijvoorbeeld supertof om in haar boek dingen te lezen die ik voor mezelf al had beseft, met het verschil dat ik mij nu dubbel gesteund voel of zo.

En ik ken mezelf: soms heb ik gewoon een ferme schop tegen mijn achterste nodig om gefocust te blijven en niet over te gaan naar TeamTamzakUithangen. Wat ook één van de redenen was om met mijn blog te beginnen zoals sommigen misschien al weten. Een spelletje tegen mezelf zeg maar om het opgeven dubbel zo moeilijk te maken (want dat zou gewoon te schaamtelijk worden na al die gesten hier!) 😉

Maar ik weet het hoor, niemand wil graag een opgever zijn. Helaas blijven we maar mensen, en dus kunnen we ons maar beter wapenen tegen onze eigen luiheid. 🙂 Zo merkte ik tijdens het lezen dat ik stiekem wel opkijk naar de gedrevenheid waarmee Saartje die sportuitdagingen aanging. En eerlijk, wie wil nu geen deel uitmaken van dat clubje met sportieve vrouwen (of mannen 🙂 ) die er gewoon keihard voor gaan?

Tijdens mijn laatste loopjes heb ik trouwens gemerkt dat ik wel degelijk zinnetjes uit haar boek in mijn hoofd afspeel! Zeker wanneer het iets minder vlot loopt dan gewoonlijk. En da’s voor mij het beste bewijs dat de geïnvesteerde tijd iets heeft opgebracht, wat exáct de reden is waarom ik de kracht ervan héél graag een stukje wil mee verspreiden.

Dikke zweetknuffels en veel xoxo’tjes,

Inge.

(PS: volgens mijn lief lijkt het keihard alsof ik hiervoor betaald ben geweest, maar ik schrijf gewoon graag over dingen waarover ik enthousiast ben! Mocht ik er cadeau’s voor krijgen – laat maar komen 😉 – vermeld ik het so-wie-so. Maar gene stress, ik leef al 28 jaar op mijn buikgevoel en dat zal lekker zo blijven tot in de eeuwigheid der eeuwigheden.)

4 gedachtes over “Leestip voor een stevig shot motivatie (mij heeft het al keihard geholpen)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s