7 geniale voordelen van lopen in de winter

De winter is begonnen, hoera! En dat is zoals we allemaal weten …

... the most wonderful time of the year!

Oké, da’s overdreven.

Ik ben en blijf een zomermens in hart en nieren.

Maar toch! Geloof het of niet, de huidige tijd van ’t jaar heeft mij stiekem al kunnen verrassen met enkele verborgen troefjes

Lopers die in tegenstelling tot mezelf wél altijd zijn blijven doorlopen in de herfst/winter zien het ongetwijfeld niet als een verrassing, maar voor pipookes als mezelf (die in het verleden wel eens durfden opgeven zodra het koud en donker werd), komen de voordelen als een donderslag bij heldere hemel.

En daarom speciaal voor jou en iedereen: de 7 meest geniale verrassende voordelen van lopen in de winter!

Ready? Let’s gooo!

  1. Een vliegjesvrij keelgat

Misschien wel het grootste voordeel van de winter: er vliegen geen miljard insectekes rond die van alle plekken ter wereld per se in je keelgat of oog willen eindigen. Een periode die we moeten koesteren en omarmen.

Soms – geen sorry voor wat volgt – maar soms word ik er zo uitgelaten vrolijk van dat ik vijf minuten lang met mijn mond wagenwijd open loop (tot het moment waarop mijn overgevoelige tandjes van de kou zoveel pijn doen dat ik spijt krijg dat er geen zwerm vliegjes alsnog in mijn keelgat terechtkomt om mij van mijn dom plan te halen).

2. Stalkers gonna stalk stalk stalk

Ik ben niet raar, oké?
Maar stiekem vind ik het geniaal om binnen te gluren bij mensen die totaal geen verduistering hebben. Zéker als de tv aanstaat. Ik ben gewoon super nieuwsgierig naar wat mensen zoal kijken (GEEN GEJUDGE GIJ!) Duizend punten trouwens voor #teamthuis. XXX

3. Lichtjes, lichtjes, all I want for christmas is nog meer lichtjes overal!

Da’s toch echt genieten al die versieringskes? Met eigenlijk maar één regel: overdrijven mag  moet. ❤ IK BEN VOOR!

4. Brain freeze all the way!

Ken je die filmpjes waarin katten volledig verstijven zodra ze aan een frisco likken? Awel, dát gevoel krijg ik ook door te lopen in de kou. Alsof mijn hoofd in zo’n zalige toestand van rust terechtkomt dat ik aan niks anders meer kan denken dan links, rechts, links, rechts… Sowieso de beste runner’s high boost die er is!

5. Oh, die voldoening!

Niet dat ik loop voor anderen, maar ergens wordt de voldoening des te groter als nóg minder mensen het doen (‘k zèn een beirin jong)!

Om nog maar te zwijgen over de bewonderende blikken van voorbijgangers. Al twijfel ik soms tussen bewondering en gedachtes à la “wat doet die geit in ’t donker op straat, ik was er bijna tegen gevlamd”.

6. Het mag, maar het moet niet

Niet dat het in de zomer wél een verplichting is of zo, maar ik ben dubbel zo blij dat ik dat beenhaar eens wat langer kan laten staan zonder dat het mij mateloos begint te irriteren. Nu is het gewoon van lang broekske erover, en bam: WEG. Alsof het er nooit is geweest.

(@mams, gelieve hier te stoppen met lezen.)

7. SHOP TILL YOU DROP

Ik wou écht dat ik mijn centjes netjes op mijn rekening kon houden, maar zoals we allemaal weten is de realiteit vaak harder dan we wensen. Uiteraard is het van cruciaal belang dat we onszelf beschermen tegen de kou, regen en donkerte en aangezien ik zelden zo’n sportieve winterperiode meemaakte, moest ik mezelf op dit vlak bijgevolg ernstig bevoorraden.

Tja … wat moet dat moet.

En zo kan ik nog duizend puntjes doorgaan, maar ik wil je niet vervelen of zo.

Zeg mij liever wat voor jou het allergrootste voordeel is van te lopen in de winter!

De reacties hieronder zijn all yours. Leef je uit.

Heel veel zweterige knuffels en xoxo’tjes,

Inge X

2 gedachtes over “7 geniale voordelen van lopen in de winter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s