Opgepast: vrouw met een plan gespot!

“Onderschat nooit een vrouw met een plan.”

Zeker als dat plan toevallig met lopen te maken heeft. En ik heb het serieus te pakken deze keer. Al heb ik eigenlijk altijd al gelopen. En toch is het totaal anders nu, met intervallen en schema’s en zo! En pas op, daar houdt het niet op, want ik loop tegenwoordig ook met een hartslagmeter. Dan wordt het toch menens hé?

(Meer over die hartslagmeter later trouwens, want het is nog wat wennen en aanpassen en WAAROM SNOERT DAT DING MIJN HELE LUCHTTOEVOER AF??! Maar ik gebruik het dus en dat ziet er superprofessioneel uit (bron: mezelf)).

Voor dit bericht nergens naartoe gaat (wat een beetje awkward zou zijn, want het is nog maar het tweede bericht op mijn blog, of toch na mijn welkomstbericht wat eigenlijk niet telt als bericht, dus mijn eerste, en dat moet keigoed zijn). Ik heb een plan dus: hardlopen. Een sport waar ik zowat mee opgegroeid ben. Als mini-ik in de vorm van spurt, verspringen, meerkampen en veldlopen, en later in de vorm van 400’den (niet om te stoefen of zo, maar ooit liep ik dat in minder dan een minuut (JAWEL, 59″98 is wel degelijk minder dan een minuut)).

Maar ja, we weten hoe dat gaat. De blessures stapelden zich op (geen aanrader, zo’n schuine buikspierscheur). En dan was die tamzak van een puber in mij te lui om te gaan trainen (shame on mezelf, ‘k weet het jong).

Gelukkig ben ik door de jaren heen min of meer blijven lopen. Soms een paar maanden niet, dan weer wel, dan was het winter, dan weer wel, dan regende het te vaak, dan weer wel, dan had ik het te druk, dan weer wel. Je ziet het: aan uitvluchten geen gebrek om na een tijdje op te geven.

En dus doe ik het anders deze keer.

Ik heb de loper in mij getrakteerd op enkele fantastische loopdoelen. Kort gezegd: ik wil meer kilometers lopen (#ennognekilometer, heb je ‘m?) en als het even kan mijn tempo een redelijk stukje opdrijven, met het uiteindelijke doel der doelen: de 10 miles van Antwerpen lopen tegen 12 km per uur.

Dat ik mijn loperige doelen ga halen staat zo vast als het Atomium bij windkracht 95 (of ik kan beter in mijn luie zetel blijven plakken). Hoe ik dat spelleke voor mekaar ga krijgen? Daarover vertel ik je dolgraag meer via deze weg. Hoewel ik pas afgelopen juni mijn officiële loopverrijzenis beleefde (is dat zelfs een woord?), heb ik nu al het gevoel dat mijn hoofd zoveel voller is geraakt met loperige wist-je-datjes en onnozele dingen die ik altijd fout leek te doen en nu hoop beter te doen. En zijt maar zeker dat het waar is wat ze zeggen: eens je de microbe te pakken hebt, houdt het niet op. Je begint te lezen en andere lopers te volgen en nog meer te lezen en nog meer lopers te volgen. ’t Is de max jong!

Om mijn omgeving te beschermen heb ik de wijze beslissing genomen om er hier onbegrensd veel over te zeggen zodat ik hen er niet meer minder mee hoef lastig te vallen.

Voilà, ge zijt verwittigd.

Plakkerige zweetknuffels en veel xoxo’tjes,

Inge

Meer, meer, meer? Check hier mijn vorige posts:

3 gedachtes over “Opgepast: vrouw met een plan gespot!

  1. Carmen zegt:

    Je gaat dat kei goed doen, ik weet dat zeker! Sowieso dat je in april die 10 miles loopt in minder dan 1u20!
    You go, girl! Ik ben cheerleader vanop de 1e rij en altijd paraat om mee te gaan trainen! 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s